Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

de Corinuta in Pui, 22 Dec 2013 | 47426 vizualizari

 

E o mancarica foarte gustoasa care seamana cu reteta de pui manastiresc, dar difera putin la modul de preparare si ingrediente. Asa ca am preferat sa-i zic altfel ca sa nu se iste oaresce polemici pe marginea retetei.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 8 pulpite de pui
  • 1 canita vin alb
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ciuperci si smantana:

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. 

Se spala si se curata bine pulpele, apoi se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare. Se scot cu o paleta si se adauga peste legume impreuna cu vinul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pentru un sfert de ora.

Ceapa verde se taie felii, iar usturoiul se zdrobeste, dupa care se adauga la mancarica impreuna cu smantana dulce. Se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana este fiarta carnea.

La sfarsit adaugam verdeata tocata si amestecam bine. 

Se poate servi langa garnitura preferata. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti ardei puteti adauga la mancare o lingurita de boia pentru culoare

2

inainte sa opriti focul puteti pune si o lingura de pasta de rosii daca va place, pentru un plus de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui portughez